Àgora de Treball Social – Lleida som una plataforma d’apassionats per l’àmbit de l’acció social a la província de Lleida que basteix una comunitat oberta de col·laboració per a la transformació social. Promovem la difusió, l’intercanvi i la generació de coneixement per enfortir i enriquir la intervenció social mitjançant nous canals de comunicació.

Xus Aparicio

Xus Aparicio

Soci

Diplomada en Treball Social a URV l’any 2002. La trajectòria laboral des de la meva titulació s’inicia a Barcelona l’any 2003 en l’àmbit sanitari a “Hospital Dos de Maig”, recullo també experiències en residències assistides, L’any 2005 col•laboro amb un estudi d’investigació social sobre recursos de la gent gran en una zona rural, emigro a Lleida on desenvolupo tasques de técnica d’acollida amb treballadors temporers a la Fundació Pagesos Solidaris …i desprès d’aquest recorregut aterro al Servei d’atenció a domicili a Lleida com a coordinadora tècnica i de gestió des del 2008 fins l’actualitat. La meva formació contínua també fa un tast des de la Gestió i coordinació de centres fins la Intervencio sistèmica i terapia familiar amb diferents col•lectius. De la meva experiència he après múltiples punts de vista amb les problemàtiques de les persones i el seu entorn…i amb això estem, assolint, aplicant, resolent i creixen amb diversitats.

Senda Sarasola

Senda Sarasola

Soci

Graduada en Treball Social en la Universitat de Lleida des del 2016, anteriorment vaig realitzar els estudis d’Integradora Social i Atenció Sociosanitària. Actualment treballo com a Coordinadora de pisos per a joves extutelats a l’entitat INTRESS (Institut del treball social i serveis socials), anteriorment vaig treballar a l’àrea de gent gran, com a treballadora social en una residència col·laboradora i els caps de setmana estava als MENAS de Sant Joan de Déu d’Almacelles realitzant tasques d’educadora, també he treballat en diversos àmbits com la violència de gènere, la salut mental, la discapacitat, la infància amb risc i la immigració. Totes aquestes feines m’han omplert moltíssim, ja que el meu desig sempre ha sigut treballar amb persones; em considero una persona amb ambició i visió de futur per aquest meravella de professió, de la qual mai em cansaré de dir que estic orgullosíssima de poder exercir. M’agrada continuar formant-me, ja que penso que no s’ha de deixar de fer mai, anar a jornades, cursos, xarrades, etc. Sempre he tingut molta sort amb les persones amb les quals he treballat, considero que un bon equip unit i fort, és l’ingredient imprescindible per treure la feina ben feta, tant pel treballador com per la persona atesa.

Alba Pirla

Alba Pirla

Soci

Em vaig diplomar en Treball Social ara fa 20 anys. La meva trajectòria professional es va iniciar treballant amb el col.lectiu de persones gitanes, de qui vaig entendre que la vida són valors i que la meva actitud davant les persones depenia de mi i de la capacitat d’ estar al seu costat. Desprès de treballar a trinxeres al centre històric de Lleida 15 anys, on he gaudit dels millors equips i les millors persones i on he après que la capacitat de supervivència a les situacions més dramàtiques que podía haver imaginat, és infinita. He treballat en planificació de polítiques socials fins que el destí em va portar a coordinar l’area d’atenció a persones sense llar, on aprenc dia a dia que la creativitat, l’humanisme en estat pur, la passió per la feina i per les persones, em porten a ser feliç amb la meva professió. Així ho trasmeto al meu alumnat del Grau de treball social de la Universitat de Lleida, on treballo com a professora associada en diferents assignatures, espai que em permet despertar el sentit crític i la il.lusió per les persones als meus alumnes. El treball social per mi és aquella professió gairebé invisible però imprescindible per lluitar per la justicia social i els drets fonamentals.
Isabel Escuder

Isabel Escuder

Soci

Diplomada i graduada en Treball Social per la Universitat de Lleida i Màster en Migracions i Mediació Social. Actualment treballo a l’àrea de salut mental a l’entitat Intress. Feliç de poder dedicar-me a allò que tant m’agrada, la nostra professió, de aprendre dels reptes que se’ns presenten i de poder contribuir a crear un espai com aquest per compartir entre companys/es i enriquir el nostre àmbit.
Ismael González

Ismael González

Soci

Graduat en Treball Social, Relacions Laborals i Màster en Desenvolupament i Cooperació Internacional. M’engresca la possibilitat d’interactuar entre el nostre col·lectiu per avaluar i repensar una professió compromesa com la nostra. D’altra banda, considero indispensable endegar iniciatives que dignifiquin el nostre ofici i abordar les problemàtiques d’una societat cada cop més fragmentada i precaritzada. Cal eradicar l’imaginari col·lectiu de criminalització de les persones en situació de vulnerabilitat que els proclama culpables dels fracassos de l’anomenat estat del benestar.
Xavier Miranda

Xavier Miranda

Soci

Treballador social des de l’any 2005, quan vaig diplomar-me a la Universitat de Lleida. Més tard vaig poder ampliar la meva formació amb els estudis de Sociologia a l’Autònoma de Barcelona. La major part de la meva experiència laboral passa per entitats del tercer sector, com Salut Mental Ponent o Vincle. Actualment combino el treball de docent a la Universitat de Lleida en els graus de Treball Social, Educació Social i Educació Primària, amb l’elaboració de la tesi doctoral en la temàtica del treball social en l’àmbit de la salut mental.

Miki Martínez Baena

Miki Martínez Baena

Soci

Graduat en Treball Social i Màster en Estudis Avançats en Exclusió Social (falten pràctiques i TFM). Actualment treballant com a interí al Consell Comarcal de l’Anoia, desenvolupant la tasca de Treballador Social a Serveis Socials Bàsics de l’Ajuntament de Vilanova del Camí. Prèviament vaig treballar dos mesos a Creu Roja Lleida al projecte de benvinguda dels refugiats. A més sóc militant de ICV des dels 16 anys. Crec que en els temps que correm, la lluita al carrer i l’ocupació de l’espai urbà per a transformar-lo a les necessitats de la comunitat ha de ser una de les nostres missions, buscant la inclusió de totes les persones.
Ariadna Gomà Bergadà

Ariadna Gomà Bergadà

Soci

Graduada en Educació i Treball Social a la UdL. Actualment treballo a CEESC i desenvolupo algunes substitucions com a educadora social al CRAE Llar Vilanova, he pogut aprendre també del paper de l’educadora social en l’àmbit de salut mental arreu d’una substitució que vaig tenir la possibilitat de realitzar. Tot i la meva poca trajectòria professional puc afirmar que em motiva molt l’àmbit d’immigració i inserció sociolaboral, entorn en el qual vaig emprendre les pràctiques de Treball Social i em va captivar la tasca que s’hi desenvolupava. A banda d’això, també m’interessa el treballar per a la immersió reconeguda de la nostra figura professional en l’entorn de l’educació formal, perquè crec que és aquest un context amb molt potencial per a la transformació, la justícia i la equitat social.
Noemí Cabases

Noemí Cabases

Soci

Diplomada en Treball Social per la Universitat de Lleida l’any 2004, he exercit aquesta tasca, des del moment en que vaig finalitzar els meus estudis, a l’Associació d’Alcohòlics Rehabilitats de Lleida (ARLLE) i l’Associació Catalana de Jugadors d’Atzar en Rehabilitació (ACJAR) de forma ininterrompuda fins a dia d’avui. També vaig poder apropar-me al món de la discapacitat treballant uns mesos a la Federació ECOM. Aquestes entitats m’han ofert la possibilitat de treballar en àmbits com la prevenció i la sensibilització tant individual com comunitària, el seguiment/intervenció individual i grupal de persones amb problemes d’addicció i les seves famílies, dinamització de grups, inserció laboral, organització d’esdeveniments i la formació comunitària o per grups més específics.
Ramón Julià

Ramón Julià

Soci

Diplomat en Treball social, llicenciat i Doctor en Sociologia. Actualment exerceixo com a professor al Grau de Treball social.  M’interessa molt el tema de la immigració, la inserció sociolaboral, la intervenció comunitària i tot el que té a veure amb els models d’intervenció en el treball social. Sóc membre del grup de recerca d’anàlisi social i educativa (GRASE) de la Universitat de Lleida.
Toni Moya

Toni Moya

Soci

Sóc Diplomat en Treball Social, format en el model sistèmic, i actualment preparant-me per a exercir de mediador professional. Les meves principals àrees d’interès són les migracions, les polítiques socials i la qüestió de la igualtat de gènere.

En l’actualitat exerceixo al Centre d’Informació per a Treballadors Estrangers de CCOO, on a més en sóc membre del Secretariat. També sóc responsable de la Fundació Pau i Solidaritat a les terres de Lleida, ONGD que es dedica a la cooperació internacional en matèria de drets laborals i sindicals.

Marian Cid

Marian Cid

Soci

Estudiant de treball social a la Universitat de Lleida. Vaig escollir aquesta carrera perquè m’agrada conèixer les històries de les persones i crec que s’ha de lluitar per la vida digna de tothom. No m’agrada l’assistencialisme. Crec en un món millor i espero aportar el meu granet de sorra. Actitud positiva sense deixar de ser realista. La vida és un aprenentatge constant, aprenent.
Noemí Sotoca

Noemí Sotoca

Soci

Treballadora social amb entusiasme per aprendre cada dia. He realitzat estudis complementaris en mediació, immigració i en els últims temps, més enfocada a la introspecció, inicio i col•laboro en la primera experiència en mindfulness a la UdL, introduint-lo en la meva vida fins avui. Actualment, immersa en un màster de sistèmica i vincle afectiu continuant amb aquest enfoc intra i interpersonal. A nivell laboral, he estat en l’àmbit de la intervenció social a Creu Roja i, en els últims anys, a Intress vinculada en l’àmbit de justícia, coordinant un equip que acompanya a persones penades a complir les penes imposades a la comunitat. Ètica aplicada, justícia social, pau i respecte són companys de camí.
Marc Garcia

Marc Garcia

Soci

Graduat en Treball Social. Tècnic en administració i finances. Actualment cursant Màster en Psicopedagogia per la Universitat de Lleida i Administració i Direcció d’empreses (Direcció de les organitzacions en l’economia del coneixement) per la UoC. Finalista en l’edició de l’any 2014 del premi Iberus Emprende del Campus d’Excel·lència Internacional de la Vall de l’Ebre, organisme en què participen les universitats públiques de Zaragoza, La Rioja, Navarra i Lleida. Compagino la meva actual feina, en el departament comercial d’una empresa d’àmbit nacional amb l’empresa BERALICO Assessoria Social, de la qual en sóc Co-Fundador. Empresa dedicada a la millora de la imatge corporativa i el benestar dels treballadors amb la realització de projectes socials de proximitat. Crec fermament un una visió del Treball Social més optimitzada i ajustada les sinergies actuals i en la participació acurada del teixit empresarial. Interès que retorno en diferents col·laboracions amb la UdL en ponències, seminaris i comunicacions. En donar suport a nous programes i iniciatives d’entitats de la ciutat de Lleida i participacions en obres socials d’entitats privades.
Sebas Notario

Sebas Notario

Soci

Diplomado en trabajo social, consultor (asesor personal). Especialista en trabajo con grupos en situación de exclusión social e inmigración. Trabajo como gestor de recursos humanos, en el diseño, coordinación y puesta en práctica de procesos de selección y formación de personal. He realizado diversos estudios de investigación y colaborado como formador en proyectos de codesarrollo. Análisis e implementación de proyectos derivados de subvenciones públicas, de servicios de asesoramiento jurídico laboral y personal y de programas de inserción laboral. He colaborado como experto en inmigración y inserción laboral para diferentes entidades públicas y universidades. Me interesa: El amor, respeto y la tolerancia, coherencia Detesto: la desconsideración, el maltrato, el desprecio, la hipocresía.
Montse Bertran Renaches

Montse Bertran Renaches

Soci

Fa 21 anys que em vaig formar com a Treballadora Social i, desde llavors, no he deixat d’aprendre d’aquesta professió que visc amb passió. Crec i confio en les persones, en que un món millor és possible. Il.lusa? No, Il.lusionada.
Sergi González i Comas

Sergi González i Comas

Soci

Diplomat en treball social l’any 2000, entre d’altres formacions i professions , aquesta és amb la que em sento més identificat tant per trajectòria com per aprenentatge. El meu interès  per la ciències socials ja venia de molt abans, passant per diferents àmbits i perfils professionals, tant de l’atenció directe com del treball més organitzatiu, passant per gent gran, famílies, infants, i ara ja fa 15 anys,  per a joves. Actualment treballo per l’Agencia Catalana de la Joventut, empresa encarregada d’executar entre d’altres projectes, les polítiques de joventut emmarcades per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. Per tant també puc dir que actualment sóc tècnic de Joventut. La idea de formar part d’un col·lectiu que treballés en pro de la figura del tècnic de joventut em va portar a conèixer “Àgora” que no tant sols posa de relleu el rol professional del treballador social, sigui quin sigui el seu àmbit d’actuació,  sinó que també treballa activament, mitjançant el treball en xarxa i  l’actualització i la millora d’un enfoc professional,  capaç de generar canvis vitals en la societat que avui coneixem.