L’Àgora de Treball social felicita a l’equip de professionals de l’àrea d’inclusió de l’Ajuntament de Lleida per la seva aventura a través del projecte Empodera’t i les accions creatives i innovadores que d’ell es desprenen.

Divendres es va presentar el resultat del taller realitzat amb Makea tu vida, “Mobiliari Nòmada. Disseny i construcció col·lectiva de mobiliari” que és un taller que treballa amb metodologies de Disseny Obert i permet desenvolupar un sistema de mobiliari per convertir els habitatges en uns hàbitats còmodes i acollidors.

25 alumnes, tant de disseny d’interiors de l’Escola d’art municipal Leandre Cristòfol de Lleida, com persones sense llar usuàries dels serveis de l’Àrea d’inclusió (Menjador social, pisos d’inclusió i la Saleta de la Panera), han seguit el curs intensiu per obtenir el prototips dels mobles que, a partir de materials en desús, serviran per moblar els habitatges destinats al futur projecte Housing First (la casa primer)

Ha estat una metodología d’empoderament individual i col.lectiva, aplicant conceptes innovadors i eficaços,  seguint la cultura DIY (fes-ho tu mateix)/DIWO (fes-ho amb altres).

La mostra de Makea tu Vida forma es veurà al març a La Saleta, equipament social municipal que es va inaugurar el 15 de gener amb l’exposició “Desvelant migrants”, d’Edgar dos Santos.

http://www.lleida.com/noticia/mobiliari-nomada-amb-material Podeu veure el vídeo de l’experiència en aquest link, és molt interessant.

Si teniu experiències que creieu que són innovadores i replicables, des de l’Àgora de treball social estarem encantats de fer-ne difusió