Hi ha llibres que t’enamoren. Si a més a més parlen de la nostra professió, el treball social, ja és la bomba. Âgora us recomana l’obra de Alejandro Rodríguez Robledillo, “De gallegos, tucanes i trabajadores sociales.”

La història d’un treballador social urbanita que inicia una aventura laboral pels pobles de Lugo. Encerts, desencerts, surrealisme, ironia, emocions, veritats i mentides. Històries carregades de sentiments que t’atrapen des del primer minut.

La típica “retranca” característica de la zona aporta frescor i ritme frenètic a les converses amb els habitants. Impossible no perdre els nervis amb preguntes sobre preguntes…santa paciència!!

La historia d’Eudòsia, una dona amb síndrome de Diògenes que porta de cap al col.lega, “pàjares” professionals, i capítols amb noms tant suggerents com: “De usuarios y osos pardos, La diferencia entre un trabajador social y un Rotweiller, de cómo no vale con querer, hay que saber,…de corazas de acero forradas de terciopelo, o de gitanos, médicos y aviones antiincendios…” ens endinsen en la vida de poetes, dones angleses de color verd, tontos del poble superdotats i personatges que desprenen sensibilitat i tendresa.

“De gallegos, tucanes i trabajadores sociales” és una oportunitat de riure amb la nostra feina i de reflexionar sobre nosaltres, des del respecte i la ironia. RECOMANAT!!

https://www.facebook.com/Degallegostucanesytrabajadoressociales