Un any més, arribem al mes d’agost i segurament moltes de vosaltres ja heu fet les vacances i d’altres esteu a punt d’iniciar-les. De nou us volem agrair el vostre suport i el vostre seguiment continuat que hem pogut sentir i copsar des de diferents àmbits i diferents formes, especialment des de la nostra pàgina web i el nostre facebook (ja tenim 1179 seguidor/es !) o twitter, però també de forma presencial i personal.

La veritat és que ha estat un curs molt intens i que ens ha servit per portar a terme moltes activitats que no haguéssim pogut imaginar en els nostres inicis. Alguna d’aquestes activitats més significatives han estat poder presentar el nostre projecte ÀGORA a les conferències que organitzà DIXIT a Lleida o poder exposar la nostra experiència al Congrés de Treball social d’Aragó realitzat el passat setembre.

Una de les activitats de les que més satisfets en sentim i que ja comença a ser un clàssic per a nosaltres és el “Parlem de…” ja que ens ajuda a trobar-nos entre professionals i compartir inquietuds d’aquelles que hem d’afrontar en el dia a dia i que ens serveixen una mica de teràpia o com diuen alguns, com a sala de descompressió. “Els parlem de… “ que realitzem cada dos mesos han estat molt variats i ens han servit per a abordar temàtiques com la de l’apoderament, la renda garantida de ciutadania, Els MENA, la política i el treball social i el prestigi i reconeixement del treball social a l’actualitat. La vostra presència ha estat imprescindible per a poder-los portar a terme i també ens ha servit per copsar quines són les temàtiques que poden despertar més interès a cada moment. Donar-vos les gràcies un cop més per la vostra presència que en alguns casos ha estat molt habitual.

Aquesta activitat ens permet aportar reflexions i compartir-les amb tota la comunitat d’agoreres i agoreros (que sou moltes i molts) un conjunt de pensaments, reflexions i propostes que de ben segur ens ajuden a afrontar la nostra tasca amb una altre ànim i/o perspectiva.

Una altra de les activitats que ens fa sentir també com un grup que pot aportar una nova forma de fer les coses amb més horitzontalitat i generant noves sinergies, és l’organització del dia mundial del treball social conjuntament amb el col·legi de Treball social de Lleida i la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de Lleida. Aquest ha estat el nostre segon any de col·laboració i la valoració dels organitzadors això com la de moltes de vosaltres és molt positiva, a banda del seguiment que veiem que es genera en les xarxes socials.

Fruit de l’activitat d’Àgora també ens hem endinsat en un món molt interessant al voltant del treball social que té a veure amb els relats sobre el treball social. Aquesta activitat realitzada per alguns dels nostres membres i (alguna col·laboradora especial) de forma magnífica ha estat molt extensa fins al punt d’aconseguir algun premi com el que organitza el col·legi de treball social de Màlaga, que consisteix en un calendari i un micro relat per a cada mes. El mes d’Agost és nostre!!!!! A banda d’altres micro relats de companys d’àgora que també van ser seleccionats i que il·lustren el calendari en altres pàgines.

Escriure relats o reflexions en format post són una bona forma també de poder fer-vos partícips a tothom que forma part de la comunitat d’Àgora. Us podeu animar i enviar-nos propostes per a que es puguin donar veu des de la nostra pàgina.

També aquest any hem tingut l’honor d’entrar a formar part de la BlogoTSfera, plataforma vinculada al Consejo General del Trabajo Social, on podem compartir espai virtual i el passat mes de juny, real, amb en equip de blogueros de diferents punts de l’estat espanyol, a quin més interessant, i a quin millor gent. Estem encantants!

I per tancar un curs escolar ple d’alegries, un company d’àgora va ser premiat en la 9a edició del Premi Dolors Arteman del Col.legi Oficial de treball social de Catalunya, fet que ens confirma que el treball social de Lleida està on fire!

Observem, per acabar, que les ofertes laborals que pengem són de les que tenen més seguiment per part de les nostres seguidores. Esperem que moltes hagueu aconseguit el vostre objectiu i estigueu treballant en la nostra professió. Continuarem informant de totes les ofertes dignes que ens arribis a les mans. Igualment, si ets responsable de rrhh o directiu d’una entitat social o institució, podem col·laborar en fer volar la teva oferta laboral, recordeu-ho!

Us recordem que estem oberts a noves propostes, idees, i tot el que puguem fer des de la nostra humil posició, us a animen que ens ho feu saber i plegats veurem la seva viabilitat des de la nostra plataforma.

De moment, farem una petita aturada d’agost per desconnectar i deixar-vos descansar, i tornarem al setembre amb les piles a 1000 així que ja us podeu preparar!

Bon estiu!

PD: tancar no vol dir no estar de guàrdia, així que si ens arriba qualsevol noticia, esdeveniment o necessitat a compartir,..no dubteu que ho farem igualment! 😉