Hem arribat a l’estiu i l’Àgora de treball social de Lleida també es pren un petit descans.  Ha estat un any ple de satisfaccions i també de treball que ens dona forces i motivació per a continuar endavant amb aquest projecte tant engrescador.

Estem molt contents d’haver pogut participar d’esdeveniments com el dia mundial del treball social organitzat conjuntament amb la Universitat de Lleida i el Col.legi professional de treball social de Lleida amb una valoració molt positiva per part dels participants i també de les persones convidades (Silvia Navarro, Belen Navarro, Alejandro Rodríguez i Luis Barriga) que com ja sabeu, les vam nomenar els nostres quatre punts cardinals de l’Àgora i que el proper curs ens il·luminaran amb les seves reflexions sobre el treball social des de la nostra pàgina web.

També estem molt satisfets i orgullosos del seguiment cada cop més gran i més intens que està tenint la nostra pàgina i que poc a poc s’està convertint en una eina coneguda i reconeguda per la gent de la nostra professió.  Som conscients que tenim una gran oportunitat de promoure i fer visible la nostra professió i que això no es pot fer sense la participació i la complicitat de moltes persones que estimem el treball social.  Per això mateix estem contents del vostre seguiment i també ho estem de totes les persones que heu contactat amb nosaltres per a formar part del nostre grup motor i que heu assistit a les nostres trobades i que us heu animat i compromès amb aquest projecte.

Fruit d’aquest treball realitzat i de la il.lusió que ha generat el projecte ens hem animat a presentar-lo al III congrés de treball social d’Aragó que es realitzarà a Saragossa el proper setembre, per a generar més sinergies amb altres projectes similars. En aquesta mateixa línia hem rebut la proposta de presentar l’Agora de treball social de Lleida dins de les conferències ofertes pel DIXIT del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, en la seva programació del mes d’octubre vinent.

Com veieu són molts els reptes, les il.lusions i les ganes de seguir recolzant el treball social i és per això que pel proper curs també endegarem un nou projecte que s’anomena “avui parlem de…” que en aquesta línia més horitzontal i col.laborativa volem tractar temes de màxim interès per als professionals i així obrir espais de debat reals i virtuals  que ajudin a la reflexió i obrin noves perspectives de treball i col.laboració.

El projecte “Avui parlem de…”, tindrà periodicitat bimensual. A partir de l’expertesa de professionals del treball social de Lleida, es realitzarà un cicle de debats en format de converses en diferents espais i establiments de la ciutat de Lleida. En la primera trobada, conversarem sobre l’apoderament, les seves interpretacions, aplicacions i arestes en el context d’intervenció actual. Aquesta primera conversa, que porta per títol “L’apodera-Què?” està prevista pel Dijous, 21 de setembre a les 19.00h, lloc a determinar.

Esperem doncs que les persones que esteu interessades en el treball social pugueu participar amb nosaltres d’aquestes activitats i d’altres que anirem realitzant durant el proper curs, però sobretot recordeu que som un grup obert a rebre noves incorporacions i noves propostes per a fer créixer aquest projecte.

Bon estiu!!!