Els companys d’àgora directament vinculats al projecte per a l’atenció a les persones temporeres de Lleida, Laura Haro, Sebas Notario, Toni Moya i Alba Pirla ens conviden a assistir al Seminari, que forma part de la línia sociolaboral del projecte, que cerca la màxima qualitat en les diferents fases del procés d’accés al treball agrari, des de la fase d’informació i acollida, prospecció de feina, contractació… Cerquen amb aquest seminari la sensibilització empresarial i social.

En el marc del model de GESTIÓ INTEGRAL i atenent a les recomanacions sorgides en els grups de treball del Plenari, s’ha organitzat el Seminari de Sensibilització sobre els Drets Humans i el Treball Agrícola, conjuntament amb els diferents agents vinculats a l’àmbit sociolaboral que formen part de la xarxa d’entitats socials d’atenció a les necessitats bàsiques, que lideren i implementen les accions i serveis necessàries per a l’atenció de les persones temporeres que arriben a Lleida cercant feina en la campanya agrícola.

L’esmentat seminari està previst pel proper dimecres  31 de maig, a les 12:00 h, a la Sala Jaume Magre, al carrer Bisbe Torres, 2  (durada prevista : entre 1 hora i mitja i dues hores).

Serà impartit pel Sr. Paolo Leotti, llicenciat en ciències polítiques i de l’Administració i Màster en Gestió de la immigració, qui presentarà :

  • la Guia Empreses agrícoles i drets Humans a Espanya realitzada en el marc del projecte CSR and THB, de responsabilitat social corporativa. Aquest projecte ha estat finançat per la UE i s’ha desenvolupat a través de GES (Gabinet d’Estudis Socials) que és es una cooperativa sense ànim de lucre que centra la seva activitat en les àmbits de la política i els serveis socials, posant especial incidència en la immigració, la pobresa, l’exclusió i el mon laboral, així com en programes d’economia social.Es prega confirmació a aquesta  adreça electrònica:  plalocalinclusio@paeria.es
  • Aquesta guia  aporta informació pràctica sobre els principis de la ONU en les empreses agrícoles i pautes per a la implementació amb diligència d’aquests principis. Aporta també una autoavaluació de l’empresa per validar la seva adequació als mateixos, cosa que ens pot permetre identificar i posar en valor aquelles empreses i bones pràctiques vinculades al treball agrícola que s’ estan realitzant  a la nostra província.

Adreçat a professionals vinculats al món rural, empresaris del sector, sindicats, entitats del 3r sector social i ciutadania interessada en el tema. Cal inscripció per e-mail a plalocalicinclusio@paeria.cat

Es lliurarà material de suport: Guia Empreses agrícoles i drets humans.